ENZIMELE, DETERGENTUL VIITORULUI.

Da, ati citit corect, daca vrem sa avem un viitor cat mai sanatos trebuie sa renuntam si la detergentii chimici, adevarate otravuri pentru sol si apele din panzele freatice si nu numai.
  • Cat costa sanatatea ta ? Are valoare ?
  • O poti cuantifica in bani ? Nu cred ca poti !
  • Dar sanatatea mediului in care tu traiesti, tu si familia ta ?
  • Cum poti sa traiesti sanatos intr-un mediu sufocat de chimicale extrem de periculoase ?
Daca un utilizator se poate proteja cat de cat atunci cand foloseste un detergent chimic, ce facem cu natura care este otravita la fiecare utilizare a detergentilor chimici? Gandeste-te, orice produs care otraveste solul sau apele se intoarce in mod inevitabil impotriva noastra, il respiram, il atingem, ajunge sa-l intalnim in alimente, in fructe si legume. Gradul populatiei care ajunge sa sufere de boli grave chiar si de anomalii, modificari genetice la nastere a copilor din generatiile mai noi , este in creste de la an la an. Din pacate este o realitate care ne inconjoara zilnic.
Datorita biotehnologiei, astazi avem accesul la solutia care poate rezolva aceasta problema stringenta si anume sa eliminam substantele extrem de periculoase din natura si din viata noastra.
– Biotehnologia: eliminăm materii prime periculoase și contaminante din substanțele chimice tradiționale inclusiv, punand în locul lor materii prime de ultima generație enzime și / sau microorganisme, rezultand detergenti  fără substanțe periculoase și contaminanți cancerigeni.
Dar de fapt ce sunt enzimele ?
Enzimele sunt proteine, alcatuite din sute de aminoacizi, ele fiind produse de organismele vii. Acestea sunt responsabile pentru numeroase reactii si activitati biologice in microorganisme.  Fiecare enzima este alcatuita dintr-o secventa de aminoacizi infasurata intr-o anumita structura tridimensionala care determina functionarea enzimei .  Numai o mica parte din enzima participa la catalizarea reactiilor biochimice, acesta fiind situl active deci enzimele sunt , in consecinta, foarte specifice. Datorita biotehnologiei s-a putut realiza un lucru extraordinar, dirijarea enzimei sa aiba reactii specifice pentru diferite tipuri de incarcaturi organice si anorganice.
o Enzime: explicand simplu și ușor de înțeles, enzimele acționează ca niște cuțite sau foarfece. Utlizand enzimele, o mare pata de murdarie este transformata in bucati mai mici, care sunt mai usor de indepartat cu ajutorul chimiei verzi, care este formulata impreuna cu enzimele
o Microorganisme: explicand simplu și ușor de înțeles, microorganismele sunt ca niște oameni foarte mici care mănâncă ceea ce vrem să degradam (grăsimi, reziduuri organice si anorganice, deșeuri din apă etc. ).
o Enzime + Microorganisme: Uneori pot fi combinate ambele (în funcție de aplicație). În acest caz foarfecele (enzimele) separa murdaria pentru a ajuta microorganismele să le mănânce mai repede si sa le transforme in materia organica biodegradabila 100% !
Folosind biotehnologia, putem elimina materiile prime periculoase, dezvoltând formule foarte eficiente, specifice, cu cel mai mic impact posibil asupra oamenilor. Mai pe intelesul tututor, enzima poate avea reactii diferite in functie de tipul de murdarie ce trebuie indepartat si degradat.
Detergentii biologici cu enzime provenite din microorganisme nonpatogene sunt optiunea cea mai sigura pentru utilizatori, ideala pentru mediu, practic sunt excluse total din compozitia detergentilor a substantelor periculoase  cangerigene si transformarea lor in alternativa sanatoasa la detergentii chimici.

A & B Laboratorios de Biotecnología S.A.U. a fost înființată în 2001 ca o companie bazată pe biotehnologie a cărei activitate constă în cercetarea, proiectarea, fabricarea și comercializarea produselor chimice și biologice inovatoare pentru a oferi soluții eficiente pentru sectoarele de curățare, dezinfecție, întreținere industrială și tratare a apei.

„Combinarea tehnologiilor curate și a biotehnologiei cu angajamentul nostru față de clienți ne face să devenim o referință a pieței oferind produse inovatoare, eficiente și ecologice, care sporesc siguranța în utilizare și favorizează respectarea reglementărilor și restricțiilor legislative aplicabile clienților noștri.”

Ce si cum sunt dezvoltati detergentii enzimatici, intr-un articol viitor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *